Bergo Flooring

Referenser

BeGlobal - så här kan din resa se ut!

Vad är Beglobal?

Genom företagsanpassad exportcoaching hjälper vi ditt företag att nå nya marknader.

Deras lekfulla golv skapar bättre hälsa i världen

Bergo Flooring utvecklar, tillverkar och marknadsför multifunktionella golvplattor av miljövänlig plast. Med deras nya koncept WISH bidrar de både till bättre hälsa och integration samt uppmuntrar till fysisk aktivitet bland barn och unga.

Bergo Flooring

Bergo Flooring är väl etablerade på export och exporterar över 80% av allt de tillverkar i Anderstorp till drygt 40 länder. För några år sedan hade företaget en idé om ett nytt koncept och sättet att sälja och marknadsföra sig på.

Vi ville gå från att tillverka golvplattor i plast till ett koncept där vi säljer värde. Vi hade många funderingar på hur vi kunde ta vår idé ut på export. Det är ju lätt att sitta i Sverige och bara tänka svenskt…, Ulf Hellmuth, Exportchef

Bergo Flooring kände att de behövde en sparringpartner och ett bollplank för att komma vidare med sin idé och tog tidigt kontakt med Almi och gick med i projektet Beglobal. I Beglobal fick företaget tillgång till en personlig exportcoach, hjälp med finansiering via en internationaliseringscheck och deltog i flera seminarier och nätverksträffar.

Hela idéen mynnade ut i konceptet “WISH!” Worldwide, Integration, Sustainability and Health”. WISH bidrar både till bättre hälsa och integration samt uppmuntrar till fysisk aktivitet bland barn och unga. Sedan lansering har konceptet mottagits mycket bra internationellt.

“WISH!” har blivit precis den dörröppnare som vi hoppades på. Genom att lyfta bort produktfokus och istället utgå från behoven levererar vi nu en lösning på många samhällsutmaningar, Ulf Hellmuth, Exportchef

Vi kan absolut tipsa om att ta kontakt med Almi. De har ett stort kontaktnät, de förstår affären och de kan hjälpa företag att ta sina idéer vidare på ett konkret sätt! Emil Lindén, VD.

Kom i kontakt med en av våra Coacher

Helena Bergkvist Dädeby, BeGlobal

Helena Bergkvist Dädeby

malin_jonsson - Personlig exportcoach

Malin Jönsson

Linus Atterby, BeGlobal

Linus Atterby

Therese Carlbrant, BeGlobal

Therese Carlbrant

Magnus Lönnström, BeGlobal

Magnus Lönnström

arrow_upward