Nordic Cosmetics & Healthcare AB

Referenser

BeGlobal - så här kan din resa se ut!

Vad är Beglobal?

Genom företagsanpassad exportcoaching hjälper vi ditt företag att nå nya marknader.

Från 0 till 32 miljoner – på knappt tre år!

På tre och ett halvt år lyckades Linn Weilar tillsammans med sitt team landa på 32 miljoner i omsättning. Hemligheten? K-Beauty. Nu är hon laddad och redo för att växa ännu mer på tyska marknaden med sina koreanska och japanska hudvårdsprodukter.

Linn Weilar, Nordic Cosmetics

Linn Weilar hade jobb på TV4 som hon beskriver som världens bästa jobb, men någonstans inom henne fanns suget att starta något eget. Kring 2017 började allt fler koreanska skönhetsprodukter synas i Instagrams flöde. Linn Weilar uppmärksammade detta och förstod att något var på gång. Hon fångade möjligheten.

– Skönhetsprodukter var sedan länge ett av mina stora intressen, och jag hade länge varit nyfiken på entreprenörskap. Jag var redo. Det jag såg hända fick mig att våga dra undan mattan, säga upp mig och satsa fullt ut.

Med webbshoppen bonnybonny.se blev Linn först i Sverige att kunna erbjuda K-beauty, skönhetsvård från Sydkorea, till privatpersoner. Det visade sig gå riktigt bra – på kort tid mångdubblades omsättningen och samarbeten inleddes också med flera återförsäljare. Utgångspunkten är alltid bra service och ett brett produktutbud. Ett noggrant urval görs bland de asiatiska varumärkena för att hitta rätt produkter för europeiska hudtyper och kunder.

Men det går inte att rakt av kopiera ett vinnande koncept – ingen marknad är den andra lik. När företaget satsade vidare i Europa med start i Tyskland blev Beglobal ett viktigt stöd:

– Jag är så tacksam. Exportcoachningen har hjälpt oss att komma snabbare och mer rätt på vår nya marknad. Vi har fått kunskap så att vi kan förstå den tyska marknaden, hur den ser ut och hur den fungerar. Dessutom har vi fått en rad viktiga kontakter och ett finansieringsstöd som underlättat mycket.

Framgångarna i Tyskland väcker förstås tankar på ytterligare expansion framöver. När den dagen kommer är Beglobal en självklar samarbetspart:

– Varje marknad är ny och man behöver hjälp att lära känna den. Att ingå i Beglobals nätverk och få del av deras expertis bidrar till att skapa förutsättningar och är fantastiskt värdefullt – ibland helt avgörande.

Kom i kontakt med en av våra Coacher

Helena Bergkvist Dädeby, BeGlobal

Helena Bergkvist Dädeby

malin_jonsson - Personlig exportcoach

Malin Jönsson

Linus Atterby, BeGlobal

Linus Atterby

Therese Carlbrant, BeGlobal

Therese Carlbrant

Magnus Lönnström, BeGlobal

Magnus Lönnström

arrow_upward