24H Exportboost, 23-24 november 2023

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

24H Exportboost, 23-24 november 2023

November 23, 2023 @ 12:00 - November 24, 2023 @ 13:00 CET

Vässa ditt exporterbjudande med Beglobal

Välkommen till Gränna och boosta dig tillsammans med andra företag och drivna entreprenörer.

Under 24 timmar träffas vi tillsammans, erfarna exportcoacher, externa föreläsare och ni medverkande bolag i Beglobal för att bygga grunden till en lyckad exportsatsning. Här bjuder vi på en härlig mix av nätverkande, inspiration och kompetenshöjande föreläsningar och workshops.
Låt oss hjälpas åt att nå nya marknader!

Datum: 23-24 november 2023
Tid: 12:00-13.00 dagen därpå, övernattning och mat ingår.
Plats: Grenna hotell, Gränna.
Övrigt: Begränsat antal platser! För Beglobal-företag ingår exportboosten i deltagaravgiften. Övriga betalar 3.000 kronor ex moms+resa/person.

Ur programmet;

Stärk din internationella konkurrenskraft genom strategiskt hållbarhetsarbete!

Hållbarhet har blivit en viktigare omvärldsfaktor för alla företag. Det gäller oavsett om du levererar till andra företag eller till privatpersoner, och oavsett om du erbjuder produkter eller tjänster. Att driva ett strategiskt hållbarhetsarbete och visa på resultaten kan ge dig en konkurrensfördel och vara anledningen till att det är just ditt företag kunderna väljer att köpa från.

Hur kan du synliggöra hållbarhetsnyttan för dina kunder och därmed öka din affär?
Hur stärker ni er internationella konkurrenskraft genom större fokus på hållbarhet?

Under det här passet kommer ni få både inspiration och verktyg. För att kickstarta eller förtydliga hållbarhet kopplat till din exportaffär kommer du att delta i en workshop som leds av Maria Thorén, Almi.

Träna din pitch!

En välutformad pitch är avgörande, oavsett om du söker finansiering, partnerskap eller nya kunder. Men att skapa en pitch som verkligen sticker ut och fångar uppmärksamheten kan vara en utmaning. Många företag behöver öva på sin presentationsteknik, inte minst på den internationella arenan.

Vi har samlat verktygen och kunskapen för att skapa en pitch som lär dig konsten att skapa en framgångsrik presentation. Här kommer du att få värdefulla insikter och svar på dina frågor om hur du formar ditt budskap på ett effektivt sätt, fångar publikens intresse och förmedlar värdet i ditt företag på ett övertygande sätt. Du kommer att få egen tid att vässa din pitch och om du sen känner dig redo få möjligheten att pitcha inför gruppen och få direkt feedback.

Passet leds av Neal Greenspan, erfaren talare, entreprenör, och kommunikationsproffs med mer än 25 års internationell erfarenhet av pitchning.

AI business strategy

Jackie Kothbauer är en av världens främsta digitala futurister och satte fenomenet ’influencer’ på kartan i Sverige år 2010 med sin bok MEDIABABE.

Jackie bjuder oss på en inspirerande, underhållande  och kanske även lite skrämmande (?) föreläsning som förklarar vad AI är, hur det förändrar det globala näringslivet; branschstrukturer, affärsprocesser och värdekedjor.

Låt dig inspireras för att identifiera potentialen med AI i din verksamhet och när du ger dig ut på export!

AI på export

Nu när du fått inspiration är det dags att vi ger dig konkreta tips och råd. Här får du verktygen för att du ska komma igång med AI i din verksamhet. Chat GPT, röstgenering och bildgenerering – vad passar din verksamhet och hur GÖR du?

Simon Sleman, Affärsutvecklare med fokus på AI, från Science Park gästar oss och delar med sig av sina erfarenheter och berättar mer om projektet AI Readiness.  Med flera år av insatser bakom sig har Science Park redan samarbetat med ett stort antal lokala företag, och påvisat hur AI kan skapa affärsnytta. Från optimerade processer och reducerade kostnader till förbättrad kundupplevelse och nya affärsmodeller, erbjuder AI inte bara teoretiska möjligheter utan konkreta resultat.

Details

Start:
November 23, 2023 @ 12:00 CET
End:
November 24, 2023 @ 13:00 CET

Organizer

BeGlobal

Venue

Grenna hotell, Gränna
Ribbagårdsgränd 11
Gränna, 56331
+ Google Map
arrow_upward